Ordino
Πιπίνου 92
Αθήνα 104 46

τηλ: +30 210 8223798
email: ordino@ordino.gr

Δημήτρης Μητρόπουλος, σεναριογράφος - σκηνοθέτης

Μακάρι και άλλα τέτοια site να διδαχτούν απο αυτό. Τρομερά οργανωμένο και εύχρηστο. Ένα ατέλειωτο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια. Πάντα τέτοια.

Ημερολόγιο > 15/9/2023  Προβολές - Παραστάσεις

"Εκτός σύμβασης" – Θέατρο Μπέλλος


Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, το «Εκτός σύμβασης» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Μπέλλος για τρεις μόνο παραστάσεις: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μικρές ιστορίες ανθρώπων που ίσως υπάρχουν ίσως και όχι, γνωστών ή και άγνωστων, φίλων ή και εχθρών, καθημερινών και ξένων· ανθρώπων που μπορεί να συναντήσουμε στην πόλη μας, στην επόμενη στάση, δίπλα μας, μέσα μας. Μια παράσταση γι’ αυτά που θα είχαμε πει, αν δεν φοβόμασταν, αν δεν ξεχνούσαμε, αν δεν αναβάλλαμε. Η καθημερινότητα, τα γηρατειά, οι κοινωνικές συμβάσεις, τα στερεότυπα, η διαφορετικότητα, ο επώδυνος έρωτας, ο αποχωρισμός, η απώλεια, η μνήμη, η μοναξιά, το κακό, οι εμμονές, ο φόβος, η οργή, η αγάπη. Πραγματικότητα και όνειρο, καθήλωση και κίνηση, εγκλωβισμός και απελευθέρωση, τιμωρία και λύτρωση, απάνθρωπο και ανθρώπινο, λογικό και παράλογο, Εαυτός και Άλλος σε ένα πρόσωπο. Το γέλιο, η άλλη όψη των δακρύων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα: Γιώτα Τεμπρίδου (από τις συλλογές μικρο-διηγημάτων «Η ωδή που δεν έγραψα και άλλες ιστορίες», «Διαδοχικές ασυνέχειες» & «Τα ιογενή»)
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Διογένης Γκίκας, Δέσποινα Μπισχινιώτη
Θεατρική προσαρμογή – Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Μπισχινιώτη
Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού
Κατασκευή props: Διογένης Γκίκας
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τοποθεσία: Θέατρο «Μπέλλος», Κέκροπος 1, Πλάκα, 10558 Αθήνα
Τηλέφωνο θεάτρου: 210 32 29 889
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 12€
Μειωμένο (Μαθητών / Φοιτητών / Ανέργων / Πολυτέκνων / ΑμεΑ / Άνω των 65 / Ατέλειες): 10€
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο θεάτρου και Viva.gr https://www.more.com/theater/ektos-symbasis-2/
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 32 29 889 / https://theatrompellos.gr

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Ένα αληθινό θεατρικό "διαμαντάκι" ήταν η παράσταση "εκτός σύμβασης", που παρακολούθησα χθες με πρωταγωνιστές τον Διογένη Γκίκα και τη Δέσποινα Μπισχινιώτη, οι οποίοι από κοινού μοιράστηκαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σκηνοθετική πρόταση. Η παράσταση απογείωσε χαρακτήρες και συναισθήματα […] Οι δύο πρωταγωνιστές, αεικίνητοι και πειθαρχημένοι επί σκηνής, εναλλάσσονταν σε κόντρα ρόλους με φόντο καταστάσεις της σύγχρονης μικροκοινωνίας, δίνοντας ένα ρεσιτάλ προσωπικής ερμηνείας με οικείους σκηνικούς κώδικες και ειλικρινείς προθέσεις, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.» (Χρήστος Καραγιαννόπουλος, δημοσιογράφος – Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης)

«Το βέβαιο είναι ότι αποχωρήσαμε με συγκίνηση, αλλά και προβληματισμό! Ίσως κάπου αναγνωρίσαμε και τους εαυτούς μας! Όλο το εγχείρημα υποστηρίχθηκε άψογα χάρη στις εκφραστικές ερμηνείες δύο ταλαντούχων νέων, που κατόρθωσαν να αγγίξουν τους θεατές!» (Γιάννης Κόκκου – http://www.paraliaka.gr/ )

«Όλη η χορογραφία είναι άψογα εκτελεσμένη, με τους δύο ηθοποιούς να εναλλάσσονται, να συμπληρώνουν, να επικοινωνούν το υλικό με λυρικό τρόπο. Οι αφηγήσεις είναι γνήσιες, τίμιες, γήινες αλλά και τόσο σουρεάλ. […] Ατάκες με χιούμορ, άφθονος προβληματισμός, ερωτήσεις χωρίς απάντηση και ένας επίλογος που θα μας βρει να συζητάμε με τους φίλους μας για αυτό που είδαμε και ακούσαμε.» (Κώστας Κούλης – Keysmash.gr Εκτός σύμβασης @ Θέατρο Άβατον | Keysmash)
Σχετικό link: https://keysmash.gr/theatro/antapokriseis/ektos-symvasis-theatro-avaton/?fbclid=IwAR3WwoJLV85Su7ccwf4X4J9FRyVv2nHQzrf0ce8PG0lVFEky4K5O9WJCv88

Σχετικό link: https://www.more.com/theater/ektos-symbasis-2/

Μπισχινιώτη Δέσποινα