Αγγελίες > (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ) Εργαστήριο - πρόσκληση από την Ραφίκα Σαουίς σχετικά με τον τομέα της τέχνης που ονομάζεται performance

Βλέπετε στις αγγελίες μέρος των πληροφοριών.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να εκδηλώστε ενδιαφέρον θα πρέπει να κάνετε login σαν αναγνώστης στο Είσοδος αναγνωστών.
Χρησιμοποιήστε τους κωδικούς που έχετε από το ordino (members) ή κάνετε αίτηση για νέα εγγραφή.

Για να δημοσιεύσετε μια αγγελία θα πρέπει να κάνετε login σαν εκδότης στο Είσοδος εκδοτών.
Χρησιμοποιήστε τους κωδικούς που έχετε από το ordino για αναζήτηση ηθοποιών (casting) ή κάνετε αίτηση για νέα εγγραφή.

Δεν υπάρχει χρέωση για τις παραπάνω υπηρεσίες.
Κείμενο Ημερομηνία δημοσίευσης
(ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ) Εργαστήριο - πρόσκληση από την Ραφίκα Σαουίς σχετικά με τον τομέα της τέχνης που ονομάζεται performance

Τον Νοέμβριο διοργανώνεται από την καλλιτέχνη Ραφίκα Σαουίς, τρεις εβδομάδες εργαστήριο σχετικά με τον τομέα της τέχνης που ονομάζεται «performance» («επιτέλεση»). 
Το εργαστήριο  θα αποτελέσει πρόσκληση να τεθούν ερωτήματα και να γίνουν σκέψεις σχετικά με τη λειτουργία της performance. 
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο επίσης θα ερευνηθούν τομείς που ενδιαφέρουν την σκηνοθέτη σε σχέση με το επόμενο της έργο που είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Νορβηγίας και Σουηδίας. . Επίσης θα  ανιχνευτούν τυχόν αλλαγές που επιφέρει στη δημιουργία της performance η θέση του θεατή έναντι του θεάματος. 
Το σεμινάριο έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο δημιουργίας και σύνθεσης μίας performance, τοποθετώντας τον performer στη θέση του θεατή.
Μέσα από μια σειρά συζητήσεων, αναγνώσεων και ασκήσεων, οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν κατά πόσον μία performance μπορεί να επηρεάσει κάποιον άλλον, όταν, αντί να αποτελεί θέαμα, αντικαθρεφτίζει τις αντιλήψεις και τις δεσμεύσεις του ίδιου του θεατή.
Συντονισμός: Ραφίκα Σαουίς

Ημερομηνία / Ώρα: 1 Νοεμβρίου – 21 Νοεμβρίου 2019 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης). Πρωινό και απογεματινό τμήμα. Κάθε τμήμα (40 ώρες), 170 ευρώ.

Χώρος: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7. Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε καλλιτέχνες, φοιτητές/ριες ή απόφοιτους Σχολών Καλών Τεχνών, σχολές χορού και σχολές θεάτρου ή μουσικής, χωρίς να αποκλείει άλλους ενδιαφερόμενους.

Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού σημειώματος και κειμένου στο οποίο θα εξηγούνται οι λόγοι συμμετοχής και ενδιαφέροντος στο zlapcollective@gmail.com έως τις 27 Οκτωβρίου 2018. Περιορισμένος αριθμός θέσεων σε κάθε τμήμα (μέχρι 12 άτομα). 

Ραφίκα Σαουίς
Zlap collective

3/10/2018


Για όλα τα μέλη