home page/αρχική σελίδαOn line αναζητήσειςμόνο για μέλη πρόσθετη ενημέρωση  

  

Το Ρωμαϊκό Λουτρό  
Στρατίεβ Στανισλάβ [Θέατρο Σημείο]

2014 

Μετάφραση: 
Σκουβάκλης Βασίλης
Σκηνοθεσία: 
Επιμέλεια κίνησης: 
Τρίκκα Μαργαρίτα
Σκηνικά: 
Κοντογιώργη Λυδία
Κοστούμια: 
Κοντογιώργη Λυδία
Σκηνικά: 
Αρβανίτη Ζωή
Κοστούμια: 
Αρβανίτη Ζωή
Μουσική: 
Κουτσιλιέρης Βασίλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: 
Αγιαννίτης Γιώργος
Φωτογραφίες: 
Βαρδακαστάνης Νίκος
Hθοποιοί:
- Δημητρόπουλος Δημήτριος   - Ζουριδάκης Αλέξανδρος   - Ξυλαρδιστός Δημοσθένης   - Περιστεροπούλου Νάντια   - Σιούλης Σταύρος  

Δημητρόπουλος Δημήτριος Περιστεροπούλου Νάντια Σιούλης Σταύρος



 Θέατρο Σημείο
πρεμιέρα:14/3/2014

 

Ένας άνθρωπος φεύγει για διακοπές και αφήνει τα κλειδιά του σπιτιού του σε δύο εργάτες για να του επισκευάσουν το πάτωμα. Όταν επιστρέφει, τον περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ένα τέλεια διατηρημένο, αρχαίο Ρωμαϊκό Λουτρό έχει ανακαλυφθεί στο σαλόνι του.
Πλέον, ο χώρος είναι σπίτι; πεδίο ανασκαφής; κολυμβητήριο; όλα μαζί ή τίποτα απʼ όλα αυτά;
Ο νόμος, αναγνωρίζει στον ιδιοκτήτη το δικαίωμα να συνεχίσει να ζει στο σπίτι του, επιτρέπει σʼ έναν φιλόδοξο αρχαιολόγο την έναρξη ανασκαφών και επιβάλλει την παρουσία ενός ναυαγοσώστη καθώς πρόκειται για υδάτινη δεξαμενή.
Η επιστήμη, η τέχνη, ο αθλητισμός, η ανθρωπότητα και ο μεμονωμένος άνθρωπος, παλεύουν να υπάρξουν μέσα σε λίγα τετραγωνικά, στριμωγμένοι από μια εξουσία απούσα, απρόσωπη και επομένως απάνθρωπη.
Ο Στρατίεβ, μέσα από την σατιρική του ματιά, βάζει τους ήρωές του να συνδιαλεχθούν με θέμα τον άνθρωπο και τη θέση του στην σύγχρονη κοινωνία.
Ο συγγραφέας ανοίγει τον διάλογο μέσα στο περιβάλλον τού "βαλκανικού κομμουνισμού της Βουλγαρίας του 1974". Η παράσταση, συνεχίζει τον διάλογο αυτόν, μέσα στο περιβάλλον τού "βαλκανικού καπιταλισμού της Ελλάδας του 2014".