home page/αρχική σελίδαOn line αναζητήσειςμόνο για μέλη πρόσθετη ενημέρωση  

  

Γενέθλια Μέρα  
[μικρού μήκους]

2005 

Σενάριο: 
Μαρκάκης Γιώργος
Σκηνοθεσία: 
Μαρκάκης Γιώργος
Σενάριο: 
Καλογεροπούλου Νατάσα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: 
Μαλαπέτσας Ραμόν
Διεύθυνση Παραγωγής: 
Κολιός Γιάννης
Σκηνικά: 
Κοστούμια: 
Βασιαγεώργη Δομνίκη
Ηχοληψία: 
Μουσική: 
Δαούτης Άκης
Μακιγιάζ: 
Ιωαννίδου Μαρία
Casting: 
Βοηθός Σκηνοθέτη: 
Αποστόλου Δημήτρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: 
Σκριπτ: 
Σαλταμπούρας Στράτος
Φωτογράφος πλατό: 
Κοκκίνη Ελεάννα
Steadicam Operator: 
Μήτσης Φώτης
Μοντάζ: 
Δαουλτζής Πάνος
Κομμώσεις: 
Αλεξανδρή Σταυρούλα
Φροντιστής: 
Κουτσούκος Βλάσσης
Making of: 
Hθοποιοί:
- Καλετσάνος Ιερώνυμος   - Δραγούμη Ναταλία   - Σεϊρλή Σοφία   - Παπαθεοδώρου Έφη   - Κουτσαφτίκη Άννα   - Λεζές Μάρκος   - Τσακομίδης Σωτήρης   - Ιωαννίδου Καλλιόπη   - Μανιάτη Μιλένα   - Καμμισούλι Πάολο   - Αχιλλέως Αγάθη   - Μπιμπή Κατερίνα   - Βέννη (Πιολέττη) Ελένα   - Παπαδημητρίου Μαρίζα   - Ασπετάκης Γιώργος   - Χαραλαμπίδη Ράνια   - Χρυσάιδου Κορίνα   - Κοσμά Ελπίδα   - Γερογιάννη Όλγα   - Λαγγουράνη Μάρα   - Δίκας Χριστόφορος   - Κατηφόρης Σπύρος  

Σεϊρλή Σοφία Παπαθεοδώρου Έφη Κουτσαφτίκη Άννα Τσακομίδης Σωτήρης Ιωαννίδου Καλλιόπη Μανιάτη Μιλένα Καμμισούλι Πάολο Αχιλλέως Αγάθη Μπιμπή Κατερίνα Βέννη (Πιολέττη) Ελένα Παπαδημητρίου Μαρίζα Ασπετάκης Γιώργος Χαραλαμπίδη Ράνια Χρυσάιδου Κορίνα Γερογιάννη Όλγα Λαγγουράνη Μάρα Δίκας Χριστόφορος Κατηφόρης ΣπύροςΠαραγωγή  Graal S. A.
Αναζήτηση ηθοποιών  Ordino
πρεμιέρα:20/9/2005

 

Καθώς ο ήλιος κρύβεται από το φεγγάρι, στο φανάρι μιας κεντρικής διασταύρωσης στην Αθήνα, πραγματοποιείται μία τυχαία συνάντηση. Ο Μάριος, η Αργυρώ και η Θεατρίνα. Τρεις καθημερινοί άνθρωποι με ένα κοινό στοιχείο που αγνοούν. Και οι τρεις έχουν τα γενέθλια τους και οι τρεις βρίσκονται εκεί, μετά από μια σημαντική απόφαση να αλλάξουν τη ζωή τους. Η συνάντηση τους θα κρατήσει ελάχιστα. Τόσο όσο χρειάζεται για να νοιώσεις το χέρι κάποιου μες στο δικό σου και να συνεχίσεις το δρόμο σου. Έπειτα θα χωρίσουν και πάλι για πάντα. Η Θεατρίνα ανακαλύπτει τη μοναδικότητα της. Μέχρι σήμερα ζούσε στο παρελθόν της αναμασώντας την περασμένη της δόξα. Την ημέρα των γενεθλίων της δεν τη θυμήθηκε κανείς. Αποφασίζει να πάψει τα ψέματα στον εαυτό της. Ομολογεί στο φάντασμα της μητέρας της την αλήθεια και κλείνει πίσω της την πόρτα του σπιτιού της.

Η όμορφη φοιτήτρια Αργυρώ αποδέχεται την ηλικία της. Όσο κι αν ήθελε να βολευτεί στον μάταιο έρωτα της για τον παντρεμένο Κυριάκο, συνειδητοποιεί τη μετάλλαξη και την απομόνωση της. Τα ρούχα και η πολυτέλεια που της πρόσφερε σταμάτησαν να την γεμίζουν. Η τυχαία συνάντηση της με μια παιδική της φίλη, υπογραμμίζει την ανάγκη της για ουσία και συντροφικότητα. Ρίχνει μια τελευταία ματιά στην γεμάτη ντουλάπα και αποχαιρετάει την άνεση του χρυσού της κλουβιού, γεμίζοντας το μικρό της σακίδιο με τα δικά της λιγοστά πράγματα…

Ο Μάριος ένας επιτυχημένος δικηγόρος δέχεται να συνυπάρξει με όλα του τα κομμάτια. Χρόνια προσπαθεί να αποφύγει τον ίδιο του τον εαυτό που τον θέλει να είναι περισσότερο γυναίκα από άντρας. Αφού αποχαιρετήσει τη γυναίκα του και κανονίσει την παραλαβή της κόρης του από το σχολείο, αφοσιώνεται και απολαμβάνει τη μεταμόρφωση του. Με τη νέα του μορφή θα περάσει από το σχολείο της κόρης του την ώρα που σχολάει και θα διασταυρωθεί μαζί της και με την μητέρα του. Δεν θα τον αναγνωρίσει καμιά τους.