Ηρώ  Μουκίου

Iro  Moukiou
 
Ηθοποιός


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Απόφοιτος  της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα,  το 1988. Μεταπτυχιακό εργαστήρι στο θέατρο Επι Κολωνώ με την Ελένη Σκότη. Μεταπτυχιακό εργαστήρι στο θέατρο των αλλαγών Ευδόκιμου Τσολακίδη,παρακολούθησε σεμινάρια για τη μέθοδο Μαικλ Τσέχωφ .
Έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο στο θέατρο. Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθετες όπως Κ.Τσιανος,Ε.Σκοτη, Κ. Καζακος,Γ.Μαργαριτης,Κ. Τσώνος,Π.Ζούλιας, Γ.Αρμενης, Γ. Διαμαντοπουλος, Γ. Μόρτζος , Κ.Αρζόγλου, Γ.Ρεμούνδος ,κ.αΈχει βραβευθεί με 3 βραβεία α Και β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία στης στον «καλό άνθρωπο του ΣεΤσουαν» του Μπρέχτ σκηνοθεσία Νίκορεστη Χανιωτάκη και τη «φωνή της Λουντμιλα» σκηνοθεσία Άρη Μπαφαλούκα. Στο σινεμά και την τηλεόραση έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Πανό Κοκκινοπουλο , Δημήτρη Παναγιώτατο, Μανούσο Μανουσακης, Παλληγιαννόπουλος, Νίκο Μαστοράκη,Νίκο Κουτελιδακη ,Γιάννη Λαπατας, Άρη Μπαφαλούκα,Λενα Βουδουρη κ.α
Από το 2002-2006 διετέλεσε πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Δηπεθε Λάρισας Θεσσαλικό Θέατρο και πραγματοποίησε 2 παραγωγές στην Επίδαυρο με τον Φιλοκτητη του Σοφοκλή και τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου σκηνοθεσία Γ. Ιορδανίδη και Κώστα Καζακου αντίστοιχα. Καθώς επίσης η θητεία της ολοκληρώθηκε με την παραγωγή Ελένη του Ευρυπίδη που διακρίθηκε στο διεθνές φεστιβάλ  Καίρου το 2005. Τρέχουσα συμμετοχή στη παράσταση «Ανθισμένες Μανολιες» σκην.Κ.Κυριακού. Έχει κάνει μεταφράσεις θεατρικών έργων.  

(2020)


Σχετικά links


Άπνοια  
Ο Τρίτος Νόμος  
Το Ψέμα έχει Μακριά Ποδάρια  
10η Εντολή  
Ακρότητες  
Καληνύχτα Μαμά  
Δρόμοι της Πόλης  
Το Γαλάζιο Διαμάντι  
Ιστορίες με Απρόοπτο Τέλος  
Στη Σκιά του Χρήματος  
Οι Αντίζηλες  
Οι Αυθαίρετοι  
Ατελείωτη Αγάπη  







email english