Αμυμώνη  Πρωτόπαπα

Amymoni  Protopapa
 
Σκηνοθέτης
Ηθοποιός
Μουσικός (τραγούδι)
Χορογράφος
Θεατρολόγος


Η Αμυμώνη Πρωτόπαπα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου, του τμήματος Θεάτρου, με κατεύθυνση χορού/χορογραφίας.

Συνέχισε τις σπουδές της στο University of East London του Λονδίνου και είναι κάτοχος MA στη Σκηνοθεσία Θεάτρου (ρεαλιστικό-επινόησης-performance).

Σπούδασε στο ωδείο Athenaeum κλασικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά.

Αποφοίτησε από το τμήμα Μοντέρνας Φωνητικής του ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Σπούδασε κλασικό χορό στη σχολή της Άννας Πέτροβα και παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων μοντέρνου και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις ως performer, βοηθός σκηνοθέτη και βοηθός χορογράφου από το 2008.

Από το 2012, ως ιδρυτικό μέλος της πολυπολιτισμικής ομάδας The Social Cases Performing Arts Company, σκηνοθέτησε, χορογράφησε και έγραψε κείμενα για εννέα site specific παραστάσεις και μία χοροθεατρική παράσταση στο Half Moon Theatre του Λονδίνου (2011-2013)και εξακολουθεί να προετοιμάζει ποικίλα θεατρικά projects.

Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Διδάσκει τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική αγωγή. Παραδίδει εκπαιδευτικά σεμινάρια θεάτρου, μουσικής και κίνησης/χορού, καθώς και θεατρικής αγωγής σε εκπαιδευτικούς. Προετοιμάζει υποψήφιους ηθοποιούς για την εισαγωγή τους σε δραματικές σχολές.

Παράλληλα, αναπτύσσει την μεθοδολογία της πάνω στην Σκηνοθεσία και την Υποκριτική μέσα από πρακτικές σύνδεσης τεχνών και επιστημών.


(2016)









email english