Χριστίνα  Κυριαζίδη

Christina  Kyriazidi
 
Ηθοποιός
Μουσικός
Συγγραφέας
Διδασκαλία Ηθοποιών


Χρώμα μαλλιών: καστανά Ύψος: 169 cm
Χρώμα ματιών: καστανά Βάρος: 56 kg

Γεννήθηκε το 1980
Τόπος γέννησης: Αθήνα


Γλώσσες
Ελληνικά    μητρική
Αγγλικά    άπταιστα
Γαλλικά    άπταιστα
Πορτογαλικά    άπταιστα
Ισπανικά    άπταιστα
Γερμανικά    καλά
Ιταλικά    καλά
Ελληνική Νοηματική   2002  λίγα


       
Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός με έδρα το Βερολίνο, την Αθήνα και τα Χανιά.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα (Δραματική Σχολή: ΑΡΧΗ) και θεατρική συγγραφή στην Μεγάλη Βρετανία (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία.

Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομαδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές UR-HAMLET (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και The Marriage of Medea (Δανία, 2008).

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και ένα χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B (Laboratory Actors Berlin) μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της Φθινοπωρινή Συνάντηση (2002), ενώ το έργο της FOREST UNDER THE SEA (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου FUNARTE. Το έργο της The Mutes βραβεύτηκε ως ένα από τα επικρατέστερα θεατρικά έργα νέων δραματουργών με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση από το PIIGS Festival 2016 - Dramaturgia Sobre la Crisi και εκδόθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία. Στην Ελλάδα έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Cinnamon Kisses (Εκδ. Φυλατος) και Οδός Θ. (Εκδ. Πυξίδα).

Είναι ιδρύτρια του project STORY FOR FOOD, μια διεθνής πλαταφόρμα συλλογής και αρχειοθέτησης της προφορικής αφήγησης, με την οποια συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου. Ταυτόχρονα παράγει ραδιοφωνικές εκπομπές στο σταθμό Berlin Brandenburg Freie Radios και το podcast Stories in Berlin. Είναι ιδρύτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης Ιστοριών και Παραστατικών Τεχνών We Love Stories στα Χανιά της Κρήτης.

Link & Video


Nomads (performance, Berlin 2011)
ORIGINS (performance, Berlin 2010)
FLORESTA DEBAIXO DO MAR_Brazil tour 2015-2016
HUMAN VOICE by J.Cocteau (extract) // Christina Kyriazidi
http://christinakyriazidi.com/

FLORESTA DEBAIXO DO MAR_Brazil teaser

Οδός Θ.

ΚΟΚΚΙΝΟ | Χοροθεατρική περφορμανς | Χριστίνα Κυριαζίδη

νάνι μάνα νανανα

Patrick e(s)t moi_ Berlin, Paris 2014

[TIME]
 

english