Αννέτα  Παπαθανασίου

Anneta  Papathanassiou
 
Ηθοποιός
Σκηνοθέτης
Σεναριογράφος


Aπόφοιτος της Δραματικής Σχολής E. Xατζίκου και της Nομικής Σχολής Aθηνών. Σπούδασε θέατρο στην Aμερική, στο HB Studio και στο Πανεπιστήμιο της Nέας Yόρκης (NYU) και κινηματογράφο στη Κινηματογραφική σχολή της Ε. Χατζίκου.

Εργάζεται σαν ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο και με τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Πάτρας και Καλαμάτας όπως και με το ελεύθερο θέατρο. Μερικά από τα θεατρικά έργα στα οποία συμμετείχε είναι: "Iμπρεσάριος της Σμύρνης" του Γκολντόνι, "Eκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, το "Πάρτυ Γενεθλίων του Πίντερ, "Στο Βάθος Κτήνος" Κόμιξ, "Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική" της Χρύσας Σπηλιώτη, "Ιστορίες Αιδοίου" της Ηβ Ένσλερ, "Ντουέτο για Έναν" του Τομ Κεμπ;iνσκι, "Ο Αρχιτέκτονας και ο Αυτοκράτορας της Ασσυρίας" του Αρραμπάλ , "Ζωή στο Μπλέντερ" των Γκάφνευ - Νατζίμυ, "Μονόλογοι Γυναικών" της Μάρεϊ, "Η Απαγωγή της Σμαράγδως" του Κουνελάκη, "Το Γυναικείο Είδος" της Μάρεϊ, κ.ά.

Στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει το έργο της Γεωργίας Τραπάτσα, "Αχ Πεφταστέρι" για το θέατρο του Νέου Κόσμου και του Γιάννη Καλατζόπουλου "Ρωμαίος και Ιουλιέτα, σαν το Σκύλο με τη Γάτα" για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Στη τηλεόραση, έχει συμμετάσχει σε διάφορες σειρές, όπως: "Ταύρος με Τοξότη", "Εσύ Αποφασίζεις", "Το Χρήμα στο Λαιμό σου", "Νιρβάνα", "Η Κατάλληλη Στιγμή", "Αγνώστου Διαμονής", κ.ά.

Διδάσκει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree) και στο Θέατρο των Aλλαγών (υποκριτική και θεατρικό παιχνίδι).
Έχει εκδώσει δύο βιβλία σχετικά με το θέατρο: "Φώτα Παρακαλώ" και "Θεατροπαιχνίδια" - εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.


Σχετικά links


Το Γυναικείο Είδος  
Ώμος προς Ενοικίαση  
Circo De La Vida  
Αγνώστου Διαμονής  
Νιρβάνα  
Ιστορίες Αιδοίου  
Το Χρήμα στο Λαιμό σας  
Ένοχη Αγάπη  
Τα Χρώματα της Αγάπης  
Ταύρος με Τοξότη  
Εσύ Αποφασίζεις  
Στυλ  
Η Τελευταία Ιθάκη  
Το Πάρκινγκ  
Υπερμνησία  
Αρχαία Σκουριά  







email english