Δημήτρης  Κοιλαλούς

Dimitris  Koilalous
 
Φωτογράφος
Φωτογράφος πλατό
Φωτογράφος θεάτρου
Φωτογράφος διαφήμισης


Ο Δημήτρης Κοιλαλούς δουλεύει σαν φωτογράφος στην Αθήνα από το 1990 με αντικείμενο το Θέατρο, το Πορτραίτο και τη Διαφημιστική Φωτογραφία.

Εχει συνεργαστεί με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς  φορείς και οργανισμούς, το Εθνικό Θέατρο, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και Κ.Θ.Β.Ε., τον Δήμο Αθηναίων, πολιτικά κόμματα,  την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, Τράπεζες, το Μουσείο Μπενάκη κ.λ.π. και η δουλειά του -και κυρίως τα πορτραίτα του- έχουν δημοσιευθεί σε όλα τα ελληνικά περιοδικά με αρκετά από τα οποία είχε μόνιμη συνεργασία για πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα,  φωτογράφισε για περισσότερα απο 20 χρόνια την ελληνική θεατρική και μουσική σκηνή με μόνιμες συνεργασίες με όλες τις δισκογραφικές εταιρείες. 

Από το 2000 άρχισε να συνεργάζεται με καλλιτέχνες από τη διεθνή σκηνή (Loreena Mc Kennitt, Cesaria Evora, Dee Dee Bridgewater, Lila Downs, Madeleine Peyroux,  Yasmin Levi, Rene Aubrie , Daniel Melingo και πολλούς άλλους).

Από το 2004 διδάσκει φωτογραφία σε ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα και το 2005 ιδρύει την φωτογραφικη ομαδα «ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΑ» με τους μαθητές του από το πρόγραμμα ενηλίκων του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Συνεργάζεται με το Μουσείο Φωτογραφίας σε ομαδικές εκθέσεις και μετά το 2011, του ανατίθεται να φωτογραφίσει στο Λίβανο και στο Ισραήλ σε πρότζεκτ του ΥΠΠΟ. Οι δουλειές του έχουν εκτεθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθεσεις και η δουλειά του βρίσκεται σε ιδιωτικές συλλογές και την συλλογή του ΜΦΘ. 









email english