Νίκη  Μίχα

Nickie  Micha
 
Ηθοποιός


Χρώμα μαλλιών: ξανθά Ύψος: 168 cm
Χρώμα ματιών: καστανά Βάρος: 54 kg

Γεννήθηκε το 1981
Τόπος γέννησης: Κατερίνη


Έχω τελειώσει ιδιωτική σχολή με κατεύθυνση Web Development στην ΑΘήνα, αλλά γρήγορα με κέρδισε ο χώρος της εστίασης. Μέσα από την επαγγελματική μου πορεία έχω παρακαλουθήσει πολλά σεμινάρια πωλήσεων και Management & Leadership, αλλά έχω εκπαιδευτεί και ως Coach.
Η επαγγελματική μου εμπειρία σχετική με την τέχνη της υποκριτικής ξεκίνησε σε παιδική ηλικία με τη συμμετοχή μου στη θεατρική ομάδα των Παιδικών Χωριών SOS στη Βάρη Αττικής, όπου και μεγάλωσα. Μέσα από τις παραστάσεις που δώσαμε τόσο στο χώρο θεάτρου του Παιδικού Χωριού SOS, όσο και στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, με γνώρισε ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος, ο οποίος τότε ήταν υπό αναζήτηση ηθοποιών για τη ταινία του 'Ο κόσμος ξανά' όπου και πρωταγωνίστησα μαζί με 4 ακόμα νέους. Εκπροσώπησα την ταινία και στο Φεστιβάλ του Montpellier και λάβαμε συμμετοχή και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2003.
Αργότερα αποσύρθηκα από τον κλάδο, λόγω του ότι μετακόμισα εκτός Αθήνας και λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Στο όλο αυτό το διάστημα εργάστηκα στο χώρο της μόδας ως Manager καταστημάτων λιανικής και ως Περιφερειακός Διευθυντής στον ίδιο κλάδο.
Μετά από ατύχημα του συζύγου αποφάσισα να αποσυρθώ από τον συγκεκριμένο τομέα και αυτή τη στιγμή είμαι σε αναζήτηση νέας θεατρικής ομάδας για να ενταχθώ και να συνεχίσω την αναζήτησή μου στον καλλιτεχνικό χώρο από εκεί που την άφησα.


 - 
Γλώσσες
Αγγλικά   Proficiency of Michigan  άπταιστα
Ελληνικά    μητρική

Μουσική
Πιάνο 

Χορός
Παραδοσιακοί Χοροί, Ρυθμική γυμναστική, Ενόργανη 

Θέατρο


1990 99 Θεατρική Ομάδα "Παιδικό Χωριό S.O.S"        
Η επαγγελματική μου εμπειρία σχετική με την τέχνη της υποκριτικής ξεκίνησε σε παιδική ηλικία με τη συμμετοχή μου στη θεατρική ομάδα των Παιδικών Χωριών SOS στη Βάρη Αττικής, όπου και μεγάλωσα. Μέσα από τις παραστάσεις που δώσαμε τόσο στο χώρο θεάτρου του Παιδικού Χωριού SOS, όσο και στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
Φωνάζει ο Κλέφτης   Ψαθάς Δημήτρης      
Ένα Κόλπο που Πιάνει   Πατεράκη Ρούλα      
Η Τσιμεντούπουλη   Τσαλίδης Γ.      

Κινηματογράφος


2002 . .. Ο Κόσμος Ξανά   σκην. Κορνήλιος Νίκος   Α΄ γυναικείος ρόλος  μεγάλου μήκους  Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2002 & Φεστιβάλ Mont Pellier 2003

english