Αντώνης  Καφετζόπουλος

Antonis  Kafetzopoulos
 
Ηθοποιός
Σκηνοθέτης


Ο Αντώνης Καφετζόπουλος γεννήθηκε το 1951 στην Κωνσταντινούπολη και τελείωσε εκεί το Δημοτικό σχολείο. Στην Αθήνα τον έφεραν οι περιστάσεις το 1963. Τελείωσε το Η' Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών με μετριότατες επιδόσεις.

Παρ' όλ' αυτά πέτυχε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου δοκίμασε να σπουδάσει Οικονομικά. Ονειρευόταν να γίνει σκηνοθέτης του σινεμά, συγκεκριμένα ο Όρσον Ουέλς, αλλά αντί γι' αυτό έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού μέχρι το 1974. Τότε ο Γιώργος Μιχαηλίδης και η Σοφία Σπυράτου τον βγάζουν στη σκηνή του "Ανοιχτού Θεάτρου" για μια αντικατάσταση κι ένα μικρό ρόλο. Έτσι, αποφασίζει να δοκιμάσει τη δραματική σχολή της Ευγενίας Χατζίκου, όπου έχει την αγαθή τύχη να γνωρίσει τον δάσκαλο του, Χρήστο Βαχλιώτη. Τελειώνοντας, έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί με το θέατρο, επιμένει να εργάζεται σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία και αργότερα σαν ηχολήπτης κοντά στο Γιάννη Σμυρναίο. Ηχογραφεί μουσικούς δίσκους και γνωρίζει ανθρώπους που θα γίνουν πολύτιμοι φίλοι και πηγή έμπνευσης.

Το 1979, ενώ κάνει άλλα σχέδια, η Όλια Λαζαρίδου τον οδηγεί, μάλλον με το ζόρι, να προσληφθεί από τον Μάουρο Μπολονίνι στο θίασο της Έλλης Λαμπέτη. Παίζει έναν από τους τρεις γιους της 'Φιλουμένα Μαρτουράνο'. Από κει και πέρα τα πράγματα, με τη δική τους πάντα λογική, παίρνουν το δρόμο τους: "Αστροφεγγιά" και "Μινόρε της Αυγής" στην τηλεόραση. "Παραγγελιά", "Στίγμα" και "Ρεβάνς" στον κινηματογράφο, Έλλη Λαμπέτη, Γιάννης Φέρτης, Μίνως Βολανάκης, Γιάννης Κακλέας, Γιάννης Χουβαρδάς, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Σταύρος Ξενίδης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Αλέκος Πέτσος στο θέατρο. "Ρεβάνς", "Σιλένα" και "Τεριρέμ" είναι οι συμμετοχές του στο σενάριο. Συνολικά, πρωταγωνιστεί σε πάνω από δέκα έξη ταινίες, αρκετά σήριαλ και παραστάσεις. Δουλεύει για ένα διάστημα στο Θέατρο του Νότου, σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Στην τηλεόραση έχει κάνει την παραγωγή και τη σκηνοθεσία σε δύο σήριαλ αλλά θυμάται καλύτερα το "Άνω Κάτω το Σαββάτο". Είναι τόσο τυχερός, που μετά από 21 χρόνια αδιάκοπης, αλλά και γεμάτης αμφιβολίες/ αμφισβητήσεις/ ανησυχίες παρουσίας, συμβαίνει να παίξει και πάλι στην τηλεόραση ένα ρόλο που του αρέσει πολύ, αλλά που γίνεται και τόσο αγαπητός στον κόσμο.

Στον κινηματογράφο, έχει σκηνοθετήσει και γράψει το σενάριο σε μία ταινία 55 λεπτών με τίτλο "Υπόθεση Παπάζογλου" (1993) και τη μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «ΣΤΑΚΑΜΑΝ» (2000).

Το 2004 ιδρύει την εταιρεία Magic Bus, η οποία αναλαμβάνει την παραγωγή της επιτυχημένης επιστημονικής εκπομπής «ΕΥΡΗΚΑ», για το MEGA.

Είναι μάλλον δυσαρεστημένος από τον εαυτό του, αρκετά από τον Κόσμο και παρ' όλ' αυτά νοιώθει τυχερός που έζησε ότι έζησε.


Σχετικά links


Μοντέρνα Οικογένεια  
Άδικος Κόσμος  
Ατέλειωτη Βροχή  
Ακαδημία Πλάτωνος  
Γκίνες  
Οι Ιππείς της Πύλου  
Οι Ατρόμητοι  
Άμυνα Ζώνης  
Πρώτη Φορά Νονός  
Αμερικανός Βούβαλος  
Η Γυναίκα είναι ... Σκληρός Άνθρωπος  
Γάμος με τα Όλα του  
Κόκκινο Δωμάτιο  
Babalou  
Εύρηκα  
Διακοπές στην Ελλάδα  
Σχεδόν Ποτέ  
Η Λίζα και Όλοι οι Άλλοι  
Λευκός Οίκος  
Ο Καλύτερός μου Φίλος  
Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο  
Κόκκινος Κύκλος  
Στάκαμαν  
Πίσω Πόρτα  
Η Ληστεία  
Θηλυκή Εταιρεία  
Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή  
Καλά Ξεμπερδέματα  
Προδοσία  
Σκορπιός  
Άνω Κάτω το Σάββατο  
Οι Τελευταίοι Εγγονοί  
Οι Αθηναίοι  
Η Δίψα  
Τεριρέμ  
Το Μινόρε της Αυγής  
Οι Ακροβάτες  
Αστροφεγγιά  







email english